Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve 10 ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde gerçekleştirilecek Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu başlıyor.

Vocathlon’da Heyecan Dorukta, 10 İlin Katıldığı Mesleki Girişim Maratonu Başlıyor
Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu’na Kastamonu, Çankırı, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bartın, Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden 132 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı 22 takım katılıyor. Programda takımlara TR81, TR82 ve TR83 Bölgelerinden toplam 19 mentor, iş fikri geliştirme çalışmalarında rehberlik edecek.

Kastamonu’da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Kampı Tesisleri'nde düzenlenecek etkinlik, öğleden sonra saat 14:00’da açılış konuşmaları ile başlayacak. Programa Kastamonu Valisi, Kastamonu Belediye Başkanı, Kuzey Anadolu, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajanslarının Genel Sekreterlerinin yanı sıra yarışmaya katılan illerden İl Milli Eğitim Müdürleri ile Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü iştirak edecek.

Program kapsamında yarışmalara katılan 22 takımın 21 Kasım’da başlayan temel girişimcilik eğitimleri 24 Kasım’da tamamlandı. Çevrimiçi ortamda düzenlenen eğitimlerde öğrencilere “Girişimcilik Temel Kavramlar”, “Projeci Düşünme Eğitimi (Temel Proje Döngüsü Bilgileri)”, “Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi”, “İş Modeli Kanvası”, “Sürdürülebilir Bütçe Yönetimi Eğitimi (Muhasebe ve Finans)”, “Takım Çalışması”, “Zaman Yönetimi” ve “Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri” konularında bilgiler verildi.

Kastamonu’nun ev sahipliğinde 28 Kasım’a kadar sürecek Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu’nunda ilk gün, açılış ve ilham veren konuşmaların ardından, buz kırıcı etkinlikler düzenlenecek. Ardından planlama ve yol haritası belirleme, motivasyon sağlama ve kampa hazırlık kapsamında mentor ve öğretmenler tarafından bilgilendirme eğitimi gerçekleştirilecek. Atölye çalışmaları çerçevesinde öğrenciler sorun analizi beyin fırtınası yapacak. Programın akşamki oturumunda yapılacak atölye çalışmalarında paydaş ve hedef grup analizlerinin yapılması ile ilk gün tamamlanmış olacak.

Programın ikinci gününe denk gelen Cumartesi atölye çalışmaları kapsamında sürdürülebilirlik, bütçe (gelir/gider) analizleri, etkili sunum hazırlama teknikleri, sunum hazırlıkları ve son kontroller yapılacak. Ardından kampa katılan öğrencilerin sosyalleşmesi için akşam bir kamp ateşi etkinliği düzenlenecek.

Tüm takımların fikirlerini projeye dönüştüreceği kamp programının üçüncü günü ise projeler jüriye sunulacak. Sunumların tamamlanmasının ardından jüri tarafından projelerin değerlendirmesi yapılacak. Değerlendirmeler sonrasında ise program kapsamında derece almaya hak kazanan projeler ilan edilecek. Program derece almaya hak kazanan takımların ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erecek.

Kamuoyu bilgisine saygıyla duyurulur.